Lidingö SK

Referat: HK Roslagen - Lidingö SK

Första snön har fallit! Efter en lång resa ut till mytomspunna Rimbo var det äntligen dags att återigen spela match i juniorserien.

Uppvärmning ser bra ut även om det kändes som om vi var på begravning. Jag hörde ett par påhejande rop från vice-lagkapten Fredrik och även ett och annat från Vesterberg.

Första halvlek inleds Zeyad på v6, Hellekant på v9, Theo på m9, CJ på h9, Hugo på H6, Sanchez på m6 och Pato och i mål. Vi startar även halvleken med att göra ett byte i anfall-försvar mellan Atlas och Sanchez.

Undertecknad tycker vi indleder första halvlek med bra energi. Framåt kommer vi till enkla mål men har en del svårigheter i försvaret med framförallt HK Roslagens nr. 61 på H9 position. När motståndarna kommer i fart och utmanar oss 1-mot-1 så vinner vi för få kamper fysiskt. Det ska tilläggas att nr. 61 enligt matchprotokollet är född 99 och således 2-3 år äldre är våra pågar. En annan överårig spelare, lidingöbekante Willy Wiggström, vaktar stolparna i hemmalagets mål i första halvlek. Kul för killarna att få möta en allsvensk målvakt.
Första halvlek fortsätter bra fram till minut 14 då vi åker på, i mitt tycke, två oförståeliga utvisningar på Hellekant och Atle. Således får vi spela 4 mot 6 i cirka 2 minuter vilket gör att vi på målprotokollet hamnar ett par mål efter. Vi löser detta framåt genom att ta ut målvakten och spela 5-mot-6. Denna taktik att byta ut målvakten i numerärt underläge fortsätter vi även med i andra halvlek med bra resultat.
Efter dubbelutvisningen känns det som att luften och modet hos killarna tar slut. Vi slutar spela med fart och kommer till väldigt få lägen. VI försöker bryta oss igenom deras 6-0 försvar utan resultat och skjuter alldeles för få skott utifrån. Halvleksresultatet blir 13-7 till hemmalagets fördel.

Andra halvlek startar vi med en man mindre då Sanchez fått en utvisning i slutet av första. Vi åker sedan på ytterligare en utvisning så fort Sanchez suttit av sin tid i skamvrån. Vi får därför svårt att komma igång och hemmalaget leder som mest med 7 bollar (18-11). Sista 15 minuterna får Theo lite välbehövlig vila och Victor Vesterberg får kliva in på m9, något han gör med bravur. Victor driver upp tempot och vi kommer till många bra lägen även om vi fortfarande skjuter för lite utanför 9m.

Efter en knuff i sidan på Victor Vesterberg när denne är i luften utan någon reaktion från domarna tänder killarna till och vi spelar helt plötsligt ett mycket aggresivare försvarsspel vilket gör att vi kan vinna ett antal bollar och får några enkla kontringsmål. Vi jobbar oss i kapp till 3 bollar men orkar inte riktigt kriga oss in i matchen hela vägen.

Matchens prestation: Victor Vesterberg - för att han kliver in en ovan roll men gör det bästa av situationen och spelar med en fart och enkelhet som är superb.

Pato gör även en bra instats i målet med 13 räddningar. Det är även kul att se att Lukas och Pato coachar och stöttar varandra under matchens gång - precis som det ska vara!

Chans på revansch redan nästa vecka när vi möter HK Roslagen i Steg 2 i USM.